duminică, 19 februarie 2012

Cadou de ziua mea

      Fiecare femeie viseaza la ziua cand primul cuvant al copilasului va fi MAMA..ei bine eu nu fac exceptie de la aceasta categorie. Zi de zi vorbeam cu fiica mea si mereu ii repetam cuvantul mama, in expresii gen " hai la mama", "iubita mamii", ramanand doar o chestiune de timp pana cand aveam sa aud pentru prima oara acest cuvant. Unii bebelusi cand plang scot sunete ca "moaaa..maa" , dar steluta mea nu, asa ca stiam ca nu va zice prea usor cuvantul mult asteptat.
     Intr-o zi,( la aproape 7 luni), in timp ce se chinuia sa se ridice in picioare la ea in patut, ce credeti ca a zis? "Ta-ta", apoi  ca si cand mi-ar fi zis" nu ai visat sau ti s-a parut", a repetat de cateva ori TATA :).. Ei bine, nu va dati seama cat de bucuroasa am putut sa fiu, chiar daca nu era asa cum imi planuisem.  Eram mandra ca a scos primul ei cuvant, primul pod legat peste lumea ei de copil si a noastra! Desigur tati a fost si mai emotionat, avea lacrimi in ochi de bucurie cand si-a auzit odorul strigandu-l pe nume. I-a facut  si o inregistrare in timp ce gangurea "tata", ca sa aiba cu ce se lauda la prieteni si rude:). Apoi cuvintele au aparut unele dupa altele: "baba", "papa". "nana", "dada"...dar "mama" inca nu..
                 Era 5 febr, cu 2 zile inainte de a-mi serba minunata varsta de 30 ani:), si fetita mea s-a gandit sa imi daruiasca un cadou anticipat. Era mofturoasa si suparata si intr-o izbucnire de plans a rostit pentru intaia data cuvantul "MAMA". Micuta mea plangea de suparare si mama ei radia de fericire.E un sentiment atat de unic si de pur, care te inalta la cer, si care te aduce cu picioarele pe pamant totodata, e unirea perfecta dintre entuziasm, euforie, grija si responsabilitate  Da, pentru ea eram alinare si confort , un loc unde se simtea in siguranta, iubita si ocrotita."MAMA" era numele pe care mi-l daruise si de care aveam atata nevoie amandoua!

2 comentarii:

  1. FOARTE EMOTIONANT SI FRUMOS!MA BUCUR PENTRU TINE,

    RăspundețiȘtergere
  2. Fain de tot..! Orice mama isi doreste acest lucru,m-as bucura ca acest cuvant sa fie rostit intodeauna cu duiosie,si nu cu repros,sau cu stragate de ,,mama,ce faci,nu vezi ca ti-a cazut firimituri din gura,te-ai mai si murdarit!!!''-ce ma fac acum cu tine,esti batrana! Sa nu uitam ca si noi am crescut copii si ei s-au murdarit,si i-am invatat sa mearga,sa paseasca in viata,sa devina oameni de nadejde pt.familie,societate,biserica...si poate de multe ori ne-am pierdut rabdarea,,dar am reluat-o de la capat pt.micutii nostrii.Viata este frumoasa..doar impreuna cu copii nostrii,buni sau mai putin buni,,o mama este iertatoare intotdeauna.!Bucuria de ati vedea micuta mare si dorinta neasemuit de mare de a fi strigata-mama...este cel mai frumos cadou,SI MAI ALES DACA VEI AUZI MACAR DIN CAND IN CAND CUVINTELE...,MAMA,TE IUBESC'''!.....MAMA,ESTI CEA MAI FRUMOASA MAMA DIN LUME,SAU ESTI CEA MAI BUNA...! Mama ,,,TE IUBESC...!!!!! o mama are nevoie in permanenta de aceste cuvinte sa poata trai..,e ca o seva din care razbate viata..! Fii fericita pt.acest copil minunat...!

    RăspundețiȘtergere