sâmbătă, 5 noiembrie 2011

A fi sau a nu fi..

     Decizia de a face un copil este pentru multi o decizie dificila,mai ales la primul ..unde totul iti e necunoscut..te gandesti ca va e bine in doi, dar totusi in sufletul tau de femeie este o dorinta nerostita.Apoi iti vin in minte alte temeri: ca nu vei fi o mama buna, ca nu stii cum se creste un bebelus, ca te vei ingrasa prea mult pe sarcina, ca ti-e frica de nastere, si tot asa,iar cand crezi ca ai raspunsul la toate aceste intrebari , alte si alte ganduri iti invadeaza starea ta de confort si resemnare!
     Vreau un copil! Azi il vrei, maine ideea te sperie poate, dar ramane aceeasi dorinta neimplinita..si timpul trece...Cu fiecare luna ai sperante ca minunea de a concepe un copil s-a intamplat, dar nu e asa..dezamagirea continua sa isi faca simtita prezenta cu aceasi putere cu care ai sperat, si cu cat doresti mai mult sa se intample, cu atat deceptia suferita luna de luna e mai grea...mai ales cand cunosti persoane care au norocul de a ramane insarcinate "din prima"...
     Cand poate ti-ai pierdut speranta, atunci apare miracolul mult asteptat! In sfarsit, pe testul de sarcina apare si a doua liniuta, si Doamne, cat  de mult ai asteptat aceasta liniuta, uneori te dureau si ochii de la cat de atent te uitai la banda alba de la test..dar acum a aparut, o liniuta abia sesizabila, ca te gandesti ca poate totul e in imaginatia ta...
      A fi sau a nu fi....pentru unii viata e un miracol, pentru altii o banalitate, dar pentru tine, o viitoare mamica, a doua liniuta e tot rostul vietii tale!

Un comentariu:

  1. Super adevarat tot ce ai scris, pentru o viitoare mamica cele doua liniute sunt implinirea ei ca fiinta pe acest pamant.

    RăspundețiȘtergere